International Ballmaster Tournament - 1980


Järjestyksessään 10. peräkkäinen International Ballmaster Tournament 
1.-6.1.1980, Tali, Helsinki

1980 mats karlsson

  

Voittaja: Mats Karlsson

Seura: Virveln Göteborg, Ruotsi
Oli voittaessaan 23-vuotias
Oikeakätinen

Muuta: Keilasi TV-finaalissa 300-sarjan, joka oli kaikkien aikojen ensimmäinen täydellinen sarja TV-peleissä Euroopassa. Keilasi 1980-luvulla ammattilaisena USA:ssa, missä saavutti PBA-turnausvoiton ensimmäisenä ei-amerikkalaisena keilaajana vuonna 1986.

Sijoitus 4. ennen pudotuspelejä


Karlssonin tulokset:
9 sarjaa1911 
6 sarjaa 1297 
round robin (12) 2384 
bonus 285
yhteensä 5877, keskiarvo 207,1


Pudotuspelit:
Mats Karlsson – Mikko Kaartinen 300 – 212
Ove Jonasson – Mats Karlsson 166 – 246
Jan Brändström – Mats Karlsson 240 – 242
Heikki Kärkkäinen – Mats Karlsson 225 – 278


Poimittua:
"Mats Karlsson 10. BM-Turnauksen voittaja ja täydellinen sarja"
"Ei osunut aivan nappiin Timo Suvirannan veikkaus Ballmaster-turnauksen voittajan ominaisuuksien suhteen. Voiton suomalaisten ja ruotsalaisten kesken tosin tasoittuivat, tilanteen ollessa nyt 5-5. Mutta voittaja ei ollutkaan vasenkätinen ruotsalainen vaan oikeakätinen. Kymmenennen kerran järjestetyn Ballmaster-turnauksen voitti jo kolmannen kerran peräkkäin ruotsalaiskeilaaja ja tapa millä Mats Karlsson turnauksen voitti oli varmasti kaikkien aikojen loistokkain."
"Tämän vuotinen BM-turnaus oli tulostasoltaan erittäin kovaa luokkaa. Jo alkukarsinnoissa turnausta juhlistivat Kalevi Aallon ja Hemming Mannilan täydelliset sarjat. Kaiken kruunasi Mats Karlssonin täydellinen sarja TV-finaalissa."
"Lauantaina tammikuun viidentenä klo 17.00 alkoi turnauksen alkukarsintojen yksi kovimmista eristä. Samalla rataparilla heittivät vallitseva maailmanmestari, Euroopan mestari, Suomen mestari ja viime vuoden Suomen paras keilaaja. Maailmanmestaruuden voittanut englantilainen Gerry Bugden saattoi pyöritellä vain päätään seuratessaan suomalaisten Kaartisen ja Närhen keilankaatamistaitoa. Pääosassa oli MM-nelonen Mikko Kaartinen, jonka tulos yhdeksään sarjaan, 2098, lienee paras mikä koskaan on tällä pelimuodolla heitetty Suomessa. Bugden ei ilman syytä tokaissut pelin jälkeen, ettei hän koskaan ollut seurannut vastaavanlaista peliesitystä. Finaalin jälkeen Bugden tosin kehui aivan ansaitusti Mats Karlssonia maasta taivaisiin."
"Mats aloitti vahvasti kaadoilla, jotka eivät sitten loppuneetkaan ennekuin kymmenennen ruudun kolmaskin kaato oli tapahtunut. Ei kukaan voinut aavistaa, että TV-finaalit alkaisivat näin mahtavasti. Matsin kaikki 12 kaatoa tulivat puhtaista taskuosumista.
"Kaiken kaikkiaan Mats Karlsson heitti neljään sarjaan 35 kaatoa, 7 paikkoa ja yhden paikkaamattoman reiän. Tulos 1066 lienee eräs kaikkien aikojen parhaita neljän sarjan TV-finaalituloksia pudotuspeleissä mitä koskaan on heitetty ammattilaistasollakaan (maailman paras 4:n sarjan tulos on 1155)." - Keilaaja 1/1980