Varaa rata - TALI  - RUUSULA 
bm teksti2019
  • IMG 3569
  • hw2
  • tapahtumat-1
  • lounge-1
  • seurat-1
  • Tali Cafe Fiilislauantai 15.2.2014
  • Alkudrinksut

Suomen Ranking 2019-2020

Suomen parhaimmisto kokoontuu Talin keilahalliin alkaneella kaudella yhteensä viisi kertaa Suomen Rankingin merkeissä. Lisäksi Imatran kylpylän keilahalli on lähtenyt rohkeasti mukaan tasoituksettomien kisojen järjestäjäksi ja yksi Ranking osakilpailu järjestetään siellä. Talissa pelaajat astuvat samalle viivalle pelaten 8 sarjaa kaikki 90 pelaaja yhtäaikaa. Pelit alkavat lauantaina aamulla klo 10:00 lukuunottamatta yhtä sunnuntaina pelattavaa kierrosta. Pelit ovat ohi samana iltana noin klo 19:00 - 21:00 riippuen kullakin kierroksella käytettävästä formaatista. Tälle kaudelle on tehty uudistuksia peliformaattiin ainakin osalle kierroksista. Osa kierroksista saatetaan pelata vanhalla pelimuodolla ja pelaajilla on mahdollisuus ottaa kantaa pelimuotoon. Uusilla pelimuodoilla on haettu nopeampitempoista peliä joka kiinnostaisi enemmän yleisöä sekä paikanpäällä keilahallissa että netti TV lähetyksissä. Imatran kylpylän osakilpailun pelimuodon määrittää osakilpailun järjestäjä.

Ranking on osa Finnish Masters -turnauskiertuetta. Jokaiseen osakilpailuun ilmoittaudutaan erikseen.

Säännöt

Palkinnot

 

Tulokset

Talin keilahallin OnlineScoring - Live lähetyksen tarjoaa Suomen Keilailuliiton Youtube kanava ja Elisa Viihde Sport

Alta löydät linkit myös sarjoittain paivittyviin realiaikaisiin tuloksiin sekä osakilpailujen lopputuloksiin

 

Suomen Ranking #1 -- 21.9.2019 -- Helsinki Tali


Olosuhde

Pelaajat

 

4+4 sarjaa realiaikaiset tulokset

(20 parasta + 3 + 3 + 3 + 3 jatkaa, kts. pelitapa)

 

Ottelukierroksilla samalla rataparilla pelaavat pelaavat vastakkain kahden sarjan yhteistuloksesta.

Tätä seuraat parhaiten Online Scoringin kautta.

 

Osakilpailun lopulliset tulokset (päivitetään kilpailun päätyttyä,

kehitämme tulossivua jatkossa selkeämmäksi)

Lopulliset tulokset palkintoineen ja Finnish Masters pisteineen

 

Suomen Ranking #2 -- 19.10.2019 -- Helsinki Tali


Olosuhde

Pelaajat ja ILMOITTAUTUMINEN

Lue säännöt

 

8 sarjaa realiaikaiset tulokset

(20 parasta + 3+3+3+3 jatkaa)

 

 

Suomen Ranking #3 -- 9.11.2019 -- Helsinki Tali

 

Suomen Ranking #4 -- 25.1.2020 -- Helsinki Tali

 

Suomen Ranking #5 -- 8.3.2020 FINAALI -- Imatran kylpylä

 

Suomen Ranking #6 -- 28.3.2020 -- Helsinki Tali

 

 

 

Säännöt

Kuusi erillistä osakilpailua joista viisi pelataan Talissa ja yksi Imatran kylpylän keilahallissa. Nämä säännöt koskevat Talin osakilpailuja. Imatran osakilpailun säännöt määrittää kilpailun järjestäjä. Ei erillistä kiertuefinaalia vaan osakilpailut ovat osa Finnish Masters -turnauskiertuetta jossa pelataan erillinen lopputurnaus syksyllä 2020. Ranking osakilpailuissa jaetaan toiseksi korkeimpia A2-tason Finnish Masters -pisteitä.

Talin osakilpailuissa käytetään erillistä ns. urheilullista ratahoitoa, jonka on suunnitellut/määrittänyt Talin keilahallin/Oy Bowling Ab:n henkilökunta yhdessä SKL:n Kilpailu- ja Sarjavaliokunnan kanssa.

Yhteen osakilpailuun mahtuu maksimissaan 90 pelaajaa. (järjestäjä pidättää oikeuden muuttaa pelaajamäärää)

Naiset saavat 8 pistettä/sarja tasoitusta.

Yhden osakilpailun pelimaksu on 130 euroa. Pelimaksu maksetaan etukäteen laskulla joka laskutetaan noin 3 viikkoa ennen kyseistä osakilpailua. Mikäli pelimaksua ei ole maksettu ilmoittaa järjestäjä pelaajalle, että pelipaikka siirretään seuraavalle jonossa. Pelipaikka siirretään seuraavalle kunnes jonosta löytyy pelaaja, joka paikan haluaa lunastaa.

Maksettu pelipaikka on pelaajan omaisuutta ja pelaajalla on oikeus luovuttaa tai myydä paikka kenelle tahansa sopivaksi katsomallaan hinnalla. Pelaaja voi halutessaan olla myös pelaamatta.  Järjestäjä kertoo pyydettäessä paikkaa odottavien pelaajien nimet. Paikkaa odottava pelaaja voi antaa myös luvan julkaista nimensä ja yhteystietonsa tällä sivulla.

Viime hetken peruutuksissa tai sairastapauksissa järjestäjä voi pelaajan luvalla myydä paikkoja ennen ranking pelin alkua kassalla. Sairastapauksessa, mikäli paikkaa ei saada myytyä järjestäjä hyvittää pelimaksusta 50% lääkärintodistusta vastaan.

Pelaajan tulee ilmoittaa paikan myynnistä/luovuttamisesta sekä uuden pelaajan nimi viimeistään vuorokautta ennen ranking peliä.

 
 
Pelitapa toisella kierroksella
Kaikki pelaajat pelaavat yhdessä ryhmässä, 5 pelaajaa/ratapari, 8 sarjaa amerikkalaisittain.
Jatkoon selviää 20 parasta tulosta (naiset + 8 pistettä/sarja) sekä näiden tulosten jälkeen 3 parasta miestä (ei senioria eikä junioria, lue HUOM), 3 parasta naista (ei senioria eikä junioria), 3 parasta senioria (mies tai nainen) ja 3 parasta junioria (tyttö tai poika). Aluksi sijoille 17.-20. sekä Lucky Looser pelaajat  jatkavat ratahoidon jälkeen 2 sarjan yhteistuloksesta muodostuvin otteluin häviöstä ulos. 17. vs 32. jne. 32. on heikoimmalla Lucky Looser tuloksella jatkoon selvinnyt pelaaja. Toisella kierroksella kohtaavat 8 sarjan jälkeen sijoille 9.-16. sijoittuneet ja ensimmäisen kierroksen voittajat. 9. vs heikoimmin sijoitettu (8 s perusteella) jne. Kolmannella kierroksella kohtaavat 8 sarjan jälkeen sijoille 1.-8. sijoittuneet ja toisen kierroksen voittajat. 1. vs heikoimmin sijoitettu jne. Tämän jälkeen 8 voittajaa pelaa vastakkain jne. Ottelukierroksia tulee yhteensä 5 + loppuottelu, joka on myös kahden sarjan yhteistulos. Loppuottelu on ohi arviolta klo 19:30. Mikäli yhtään pelaajaa ei enää Lucky Looser paikalle löydy selviytyy jatkoon seuraava yleisellä tuloslistalla jne.
HUOM! Juniori tai Seniori pelaaja voi ennen pelin alkua ilmoittaa kirjallisesti, että hän haluaa itsensä laskettavaksi mieheksi/naiseksi juniorin/seniorin sijaan. Eli kukaan pelaaja ei voi taistella useammasta kuin kolmesta Lucky Looser paikasta.

Pudotuspeli
Ennen pudotuspelien alkua tehdään ratahoito. 
16 pelaajaa sijoitetaan kaavioon 17. vs 32. jossa pelataan 2 sarjan yhteistuloksesta muodostuvia otteluita. Voittaja jatkaa ja hävinnyt putoaa.
Toisella kolmannella kierroksella pelaajia on 16 joissa korkeimmalle sijoitettu kohtaa heikoimmin sijoitetun jne. Ratoja ei hoideta vaan siirrytään radalle missä pelaajat eivät ole pelanneet.
Seuraavalla kierroksella 8, seuraavalla 4 josta loppuottelussa kohtaa 2 pelaajaa.
Mikäli 2 sarjan yhteistulos päättyy tasan voittaa pienempi tasoitus. Tasoituksettomat tai saman tasoituksen omaavat pelaajat suorittavat tasatuloksen sattuessa yhden heiton uusinnan. Tarvittaessa uusintoja jatketaan, kunnes voittaja on selvillä. Uusinnassa korkeammalle sijoittunut pelaaja saa valita aloittajan ja aloitusradan. Molemmat keilaajat heittävät samalla radalla. Mikäli tämä heitto ei tuo ratkaisua, sama menettely uusitaan, kunnes voittaja selviää. Aloittaja ja rata vaihtuvat joka kerralla. Uusintaheitoissa naisilla ei ole tasoitusta.

Lämmittely
Ennen 8 sarjan karsintaa pelaajilla on kymmenen (10) minuutin lämmittely aloitusrataparilla. Ennen ensimmäistä pudotuspeliä pelaajilla on kymmenen (10) minuutin lämmittely pudotuspeliottelun rataparilla. Ennen jokaista pudotuspeliottelua molemmilla pelaajilla on neljä lämmittelyheittoa rataparin molemmilla radoilla. 8 sarjan perusteella sijoille 9.-16. sijoittuneille pelaajille on osoitettu lämmittelyratapari ensimmäisen pudotuspelikierroksen aikana. Toisen pudotuspelikierroksen aikana sama ratapari on sijoille 1.-8. sijoitettujen pelaajien käytössä. 

Tasapelisääntö
Noudatetaan SKL:n kilpailusääntöjä sillä tarkennuksella, että pudotuspelien uusinnassa käytetään kahden ruudun uusintaa lyhyempää uusintaa.

Väärällä radalla tai väärällä vuorolla heittäminen
Noudatetaan SKL:n kilpailusääntöjä
 
Muut säännöt
Muilta osin noudatetaan SKL:n kilpailusääntöjä.
HUOM EI KÄYTÖSSÄ NYT!
Pelitapa ensimmäisellä kierroksella (muiden kierrosten pelitapa päätetään ensimmäisen kierroksen jälkeen. Edellisen vuoden pelitavan löydät täältä)
Kaikki pelaajat pelaavat yhdessä ryhmässä, 5 pelaajaa/ratapari, 4+4 sarjaa amerikkalaisittain. Neljän sarjan jälkeen on tauko, mutta ei radanhoitoa. Tällä varaudutaan myös siihen mikäli pelaajamäärä suuren kysynnän takia päätettäisiin nostaa kuuteen pelaajaan per ratapari, olisi pidempi tauko tarpeen. Mikäli pelaajamäärä kasvaisi nousisivat palkinnot vastaavasti.
20 parasta tulosta (naiset + 8 pistettä/sarja) sekä näiden tulosten jälkeen 3 parasta miestä (ei senioria eikä junioria), 3 parasta naista (ei senioria eikä junioria), 3 parasta senioria (mies tai nainen) ja 3 parasta junioria (tyttö tai poika)  jatkavat ratahoidon jälkeen 2 sarjan yhteistuloksesta muodostuvin otteluin häviöstä ulos. 1. vs 32. jne. 32. on heikoimmalla Lucky Looser tuloksella jatkoon selvinnyt pelaaja. Ottelukierroksia tulee yhteensä 4 + loppuottelu, joka on myös kahden sarjan yhteistulos. Loppuottelu on ohi arviolta klo 19:00. Mikäli yhtään pelaajaa ei enää Lucky Looser paikalle löydy selviytyy jatkoon seuraava yleisellä tuloslistalla jne.

Pudotuspeli
Ennen pudotuspelien alkua tehdään ratahoito. 
32 pelaajaa sijoitetaan kaavioon 1. vs 32. jossa pelataan 2 sarjan yhteistuloksesta muodostuvia otteluita. Voittaja jatkaa ja hävinnyt putoaa.
Toisella kierroksella pelaajia on 16 joissa korkeimmalle sijoitettu kohtaa heikoimmin sijoitetun jne. Ratoja ei hoideta vaan siirrytään radalle missä pelaajat eivät ole pelanneet.
Seuraavalla kierroksella 8, seuraavalla 4 josta loppuottelussa kohtaa 2 pelaajaa.
Mikäli 2 sarjan yhteistulos päättyy tasan voittaa pienempi tasoitus. Tasoituksettomat tai saman tasoituksen omaavat pelaajat suorittavat tasatuloksen sattuessa yhden heiton uusinnan. Tarvittaessa uusintoja jatketaan, kunnes voittaja on selvillä. Uusinnassa korkeammalle sijoittunut pelaaja saa valita aloittajan ja aloitusradan. Molemmat keilaajat heittävät samalla radalla. Mikäli tämä heitto ei tuo ratkaisua, sama menettely uusitaan, kunnes voittaja selviää. Aloittaja ja rata vaihtuvat joka kerralla. Uusintaheitoissa naisilla ei ole tasoitusta.

Lämmittely
Ennen 4 sarjan karsintablokkia pelaajilla on kymmenen (10) minuutin lämmittely aloitusrataparilla. Ennen ensimmäistä pudotuspeliä pelaajilla on kymmenen (10) minuutin lämmittely pudotuspeliottelun rataparilla. Ennen jokaista pudotuspeliottelua molemmilla pelaajilla on neljä lämmittelyheittoa rataparin molemmilla radoilla.

Tasapelisääntö
Noudatetaan SKL:n kilpailusääntöjä sillä tarkennuksella, että pudotuspelien uusinnassa käytetään kahden ruudun uusintaa lyhyempää uusintaa.

Väärällä radalla tai väärällä vuorolla heittäminen
Noudatetaan SKL:n kilpailusääntöjä
 
Muut säännöt
Muilta osin noudatetaan SKL:n kilpailusääntöjä.
 

Palkinnot yhteensä 8.300€ 

Ensimmäinen palkintorahasumma määräytyy ensimmäisen 8 sarjan sijoituksen perusteella ja lisää rahaa ansaitsee jokaisesta matsin voitosta. Alla oleva on esimerkki jossa 8 sarjan ykkönen voittaa myös loppuottelun, mutta mikäli 8 sarjan jälkeen viimeisenä jatkoon selvinnyt voittaisi koko turnauksen kuittaisi hän voitosta yhteensä 1.000€ ja 8 sarjan ykkönen häviäisi loppuottelun kuittaisi hän kakkossijasta yhteensä 1.100 euroa. 8 sarjaa 20 joukkoon pelannut kuittaa siis vähintään 100€ vaikka häviäisi heti ja yhdellä voitolla nostaa summan 150€. Lucky Looserina jatkoon selvinnyt kuittaa varmasti 50€ ja yhdellä voitolla 100€.

 
   8 sarjaa  voittajat
1. kierros
voittajat
2. kierros
voittajat
3. kierros
voittajat
4. kierros
voittajat
5. kierros
Finaalin
voittaja
 
1                    600,00 €                  100,00 €              200,00 €               200,00 €               300,00 € 1 400,00 €
2                    400,00 €                  100,00 €              200,00 €               200,00 €                      900,00 €
3                    300,00 €                  100,00 €              200,00 €                        600,00 €
4                    300,00 €                  100,00 €              200,00 €                        600,00 €
5                    250,00 €                  100,00 €                          350,00 €
6                    250,00 €                  100,00 €                          350,00 €
7                    250,00 €                  100,00 €                          350,00 €
8                    250,00 €                  100,00 €                          350,00 €
9                    150,00 €                100,00 €                            250,00 €
10                    150,00 €                100,00 €                            250,00 €
11                    150,00 €                100,00 €                            250,00 €
12                    150,00 €                100,00 €                            250,00 €
13                    150,00 €                100,00 €                            250,00 €
14                    150,00 €                100,00 €                            250,00 €
15                    150,00 €                100,00 €                            250,00 €
16                    150,00 €                100,00 €                            250,00 €
17                    100,00 €                50,00 €                              150,00 €
18                    100,00 €                50,00 €                              150,00 €
19                    100,00 €                50,00 €                              150,00 €
20                    100,00 €                50,00 €                              150,00 €
21                      50,00 €                50,00 €                              100,00 €
22                      50,00 €                50,00 €                              100,00 €
23                      50,00 €                50,00 €                              100,00 €
24                      50,00 €                50,00 €                              100,00 €
25                      50,00 €                                  50,00 €
26                      50,00 €                                  50,00 €
27                      50,00 €                                  50,00 €
28                      50,00 €                                  50,00 €
29                      50,00 €                                  50,00 €
30                      50,00 €                                  50,00 €
31                      50,00 €                                  50,00 €
32                      50,00 €                                  50,00 €
                8 300,00 €